Cseriti Box – a reuse házhoz jön

Cseriti – az első magyar adománybolt hálózat

A Charity Hungary Közhasznú Nonprofit Kft. klasszikus társadalmi vállalkozásként egy olyan fenntarthatóbb világért dolgozik, ahol a tárgyak újrahasználata csökkenti a hulladék mennyiségét és javítja a rászorulók életminőségét.

„A CSERITI a közösségi jótékonyság, a felelős gondoskodás márkája. Nem csak fogalom, márkajel, hanem szemléletmód, életforma is.”

3 szinten érünk el pozitív társadalmi hatást:

  1. Környezeti fenntarthatóságújrahasználat: csökkentjük a felhalmozódó, használatból kivont tárgyak, és ezáltal később a kezelendő hulladék mennyiségét;
  2. Rászorulók élethelyzetének javítása: szociális vásárlási lehetőséget biztosítunk a hátrányos helyzetű, szegénységgel különösen veszélyeztetett társadalmi csoportok számára;
  3. Foglalkoztatás: az adományboltokban és az egyedül nálunk működő begyűjtő szolgálaton keresztül munkaerőpiacról kiszoruló emberek számára teremtünk munkalehetőséget.

A Cseriti Magyarország legrégibb és egyben legnagyobb, 6 egységből álló adománybolt-hálózatát üzemelteti 2011 óta. Az elmúlt 5 évben 800 tonna, nélkülünk lomtalanításra kerülő használati tárgyat és bútort juttattunk el több mint 100 ezerúj, rászoruló gazdához¹, akik segítségünkkel eddig mintegy 150 millió Ft-ot takarítottak meg², miközben működésünkkel12 kolléga számára teremtettünk állandó munkahelyet.

Cseriti Box projekt

Cseriti Box: a reuse házhoz jön Cseriti - az első magyar adománybolt hálózat

A Cseriti 2012-ben indította el begyűjtő szolgálatát, ennek keretében házhoz megyünk a nagyméretű adományokért.

2016-tól állandó begyűjtési pontokat létesítünk munkahelyeken, ez a Cseriti Box.

A „Cseriti Box” dizájn elemekkel ellátott, újrahasznosított papírból készült doboz, amelybe elhelyezhetők a kisebb, feleslegessé vált használati tárgyak, és amelyeket a Cseriti rendszeresen ürít. A munkahelyeken történő elhelyezése elsősorban szemléletformálási célt szolgál. Szimbolikusan az ügyfelek és alkalmazottak figyelmét hivatott felhívni azújrahasználat és egyéb (munkahelyteremtés és szociális vásárlás), a fenntarthatóságot szem előtt tartó társadalmi célok fontosságára. Ha szeretnéd, hogy szervezeted, irodád a valóban felelős vállalat megkülönböztető image-ét ölthesse magára, csatlakozz a projekthez, kérd a Cseriti Box kihelyezését! A Cseriti Box a már meglévő szelektív szigetek kiegészítő eleme is lehet. Várjuk jelentkezésedet az cseriti@cseriti.hu e-mail címen, vagy +36 30 285 0030 telefonszámon!

RECYCLING – REUSE – ZERO WASTE!

¹ rendszeres adatgyűjtésünk alapján vásárlóink 70%-a tartozik az Eurostat definíciója szerinti szegények körébe (Risk of powerty or social exclusion, Magyarországon 2013-ban a teljes lakosság 33,5%-a)

² A Cseriti boltokban a bútorok átlagosan a piaci árnál 30%-kal, kisebb használati tárgyak (amelyek alacsony értékük miatt használtan nem kerülnek máshol forgalomba) az új árhoz képest 70-80%-kal, ruhák a használt ruhaboltok áraihoz képest 30-50%-kal olcsóbban vásárolhatók meg.

Partnereink

Média támogatónk