Akár adsz akár veszel, mindenképp jót teszel


A charity shop kultúra lényege a hétköznapiság. Bárki, bármikor, bármit !Az adományboltok tárgy-adományokat társadalmi célok érdekében, nonprofit modellben áruba bocsátó üzletek
, a többszintű segítés specialistái…

A CseritiPont adományboltjai a munkaerőpiacról kirekesztett emberek számára teremtenek munkalehetőséget, csökkentik a környezetükben felhalmozódó, használatból kivont tárgyak, így a hulladék mennyiségét (reuse), szociális vásárlási lehetőséget biztosítanak a hátrányos helyzetűek számá-ra. Nemcsak a rászorulókon segítenek, hanem a társadalmi felelősségvállalás jegyében hozzájárulnak a környezeti fenntarthatóság, a tudatosabb fogyasztás szem-pontjainak elterjedéséhez is. Az adományozó nem halmoz fel feleslegessé vált tárgyakat, a vevő pedig olcsón jut-hat jó minőségű használati eszközökhöz.

Az adománybolt központi gondolata és célja a segítés. A rendszer és a bolthálózat működésének lényege egyszerű: az adományozni vágyók behozzák, és eladásra ajánlják fel megunt, már nem használt, de mások számára még értéket képviselő, személyes használati tárgyaikat, amit az üzlet vevőköre kedvező áron, valós érték alatt vásárolhat meg.

A charity shop kultúra lényege a hétköznapiság. Bárki, bármikor, bármit !

Spread the word. Share this post!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Partnereink

Média támogatónk