Mi az adománybolt?

 

cseriti-adomanybolt-budapest-slide-mi-az-adomanybolt

Hogyan működik? | Hogyan adományozhatok?Hogyan vásárolhatok?A hálózat

Mi az adománybolt?

„CSERITI” – Adományháló

az első magyar adománybolt-hálózat

Az adományboltok tárgyadományokat társadalmi célok érdekében, nonprofit modellben áruba bocsátó üzletek, a többszintű segítés specialistái…

A CseritiPont adományboltjai a munkaerőpiacról kirekesztett emberek számára teremtenek munkalehetőséget, csökkentik a környezetükben felhalmozódó, használatból kivont tárgyak, így a hulladék mennyiségét (reuse), szociális vásárlási lehetőséget biztosítanak a hátrányos helyzetűek számára. Nemcsak a rászorulókon segítenek, hanem a társadalmi felelősségvállalás jegyében hozzájárulnak a környezeti fenntarthatóság, a tudatosabb fogyasztás szempontjainak elterjedéséhez is. Az adományozó nem halmoz fel feleslegessé vált tárgyakat, a vevő pedig olcsón juthat jó minőségű használati eszközökhöz.

„Akár adsz, akár veszel – Mindenképen jót teszel!”

Társadalmi vállalkozásunk az Adományhálómintaprojekt keretében 2010 ótamunkálkodik az adományboltok hazai rendszerének kifejlesztésén, CSERITI Pontnéven biztosítva márkahasználati jogot azhat legnagyobb budapestnonprofit keretek között működő adománybolt számára. Mostanra elismert módon fektettük le a hálózati működés elveit és alapjait, indítottuk el ahétköznapi jótékonyság gondolatiságának üzenetét. Tevékenységünk sikerét és eredményességét márkaépítéssel segítjük.

“Nem találtuk fel a spanyolviaszt, csak új fényt lobbantunk a gyertyájából”

Az Adománybolt ötlete idehaza sem új keletű: alapjául eredetileg egy széles körben bizonyított és elfogadott nyugat-európai modell szolgál (charity shop). Az angolszász országok – akik e területen innovatív gondolkodásban és gyakorlati megvalósításban jóval előttünk járnak – évtizedekkel ezelőtt kidolgozták az intézményesített adományozás közösségi modelljét a közkedvelt Charity Shop hálózatok formájában, ami azóta már világszerte elterjedt.

Mi a magyar viszonyokhoz igazítva átemeltük, továbbgondoltuk és tökéletesítettük a fenti modellt, így született meg az CSERITI-Adományháló.

„Félpénzen vehetsz – Teljes szívvel adhatsz”

CSERITI-Adományháló egy nyitott társadalmi mintaprojekt: az egyéni jószándék és segítő összefogás erős szálaiból szőjük. Lépésről-lépésre hálózzuk be az országot, a magyar társadalom minden rétegét a hétköznapi jótékonykodásgondolatiságával.

Szívügyünk az egyéni és vállalati adományozási kedv és hajlandóság növelése, a jelen és jövő generációinak személyes adakozást segítő közösségi szemléletre nevelése, formálása.

Elősegítjük a fejlett, nyugati kultúrák évtizedek óta jól bevált adományozási gyakorlatának hálózati szintű gyors hazai elterjesztését, az intézményesített jótékonyság társadalmi beágyazódását.

 „Te is vevő vagy a jótékonyságra? Akkor az adománybolt Neked szól!”

Feladata a  környezetkímélő hulladékgazdálkodás és újrahasznosulás szociális jótékonysággal, és hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatásával történő összekapcsolása.Tény: akikhez szól, azok közül sokak számára ma még ismeretlen a fogalom, a márka, a modell, a tevékenység, a szervezeti forma. A CSERITI márka segít az adománybolttal (Cseriti Pont) kapcsolatos új fogalomrendszer könnyebb megértésében.

„Azt már megtanultad, miért fontos a jótékonykodás. Mi most megmutatjuk, hogyan érdemes csinálni…”

Az Adományháló eddigi története értéket hordoz, és mi büszkék vagyunk a teremtett értékre, ami megalapozta az új társadalmi márkánkat, a CSERITI-t! Céljaink elérésének központi kérdése, kulcsfeltétele, hogy képesek vagyunk-e ismertségünket olyan szintre emelni, hogy mind adományozói, mind vásárlói oldalon jelentős társadalmi bázistépíthessünk ki.

 

vissza az oldal elejére

Hogyan működik?

 

Ma egyetlen kereskedelmi üzlet sem jótékonysági intézmény… Az adománybolt igen!

Az adománybolt központi gondolata és célja a segítés. A rendszer és a bolthálózat működésének lényege egyszerű: az adományozni vágyók behozzák, és eladásra ajánlják felmegunt, már nem használt, de mások számára még értéket képviselő,személyes használati tárgyaikat, amit az üzlet vevőköre kedvező áron, valós érték alatt vásárolhat meg.

 

Az adománybolt gyakorlatilag egy olyan közösségi tér, ahol a bejövő és kimenő áruk logisztikája történik: az adományokat fogadjuk, szállítjuk, raktározzuk, tisztítjuk, kisebb javításokat végzünk rajtuk, majd a boltokban értékesítjük. A bevételből tartjuk fenn a hálózat működését, biztosítunk olcsó vásárlási lehetőséget az arra rászorulóknak, miközben munkaerőpiacról kiszorult embereket foglakoztatunk, és a funkcionális újrahasznosítás eszközével óvjuk környezetünket a felhalmozódó hulladéktól.

 

vissza az oldal elejére

Hogyan adományozhatok?

A charity shop kultúra lényege a hétköznapiság. Bárki, bármikor, bármit!

Várunk minden magánszemély, vállalkozás és egyéb szervezetek által felajánlott olyan tárgyat, melyek a felajánló környezetében feleslegessé vállnak, de még más számára értéket képviselhetnek.

Klikk a szórólapra!

Bárki, bármikor, bármit ! Hogyan adományozhatok? ADOMÁNYOZNÉK!

ADOMÁNYOZNÉK!

 

Viszza az oldal elejére

 Hogyan vásárolhatok?

A Cseritipont adományboltokban történő vásárlás semmiféle tagsághoz, vagy egyéb rászorultsági kritériumhoz nincs kötve, bárki számára elérhető!

A CseritiPontokban vásárolt nagyobb tárgyak, gépek házhozszállításában, igény esetén, segítünk! Rutinos kollégáink kisteherautóinkkal állnak rendelkezésre!

Szeretnél olcsón vásárolni úgy, hogy azzal másokat is segíthess?

Egyedit keresel alkalmi áron, vagy hasznos hétköznapi dolgokat még kevesebbért?

Izgalmas lenne, ha holnaptól egy meghökkentően újszerű vásárlási élménnyel lephetnéd meg magad?

Fedezd fel nálunk az adományok boltjának mozgalmas világát a nyugaton régóta közkedvelt Charity Shop-láz magyarországi terjesztőjeként biztosítjuk Neked a valódi adománybolt-életérzést! Gyere, és találd meg a számodra legkedvesebb tárgyat, bútort, háztartási gépet-berendezést, sporteszközt, gyermekjátékot! Lakásszépítő használati- és dísztárgyak, új és kipróbált áruk, belevaló dolgok, bevált árak, garantált börzehangulat!

Miért szívdobogtató érzés adományboltban vásárolni?

Az Adománybolt központi gondolata és célja a segítés;

Tevékenysége többszintű jócselekedetre épül;

Hasznos megoldás a takarékosan vásárlók, a
korlátozott jövedelemmel rendelkezők számára;

Üdítő alternatíva az egyedi ízlésű emberek,
és a környezettudatos vásárlók igényeihez;

Európában már milliónyi lelkes, segítőkész ember tapasztalta:
Akár adsz, akár veszel – mindenképpen jót teszel!

Tapasztald meg Te is! Vásárolj adományboltban!

 

Viszza az oldal elejére

A hálózat

Adományboltjaink megnyitásával egy olyan gondolatot indítottunk útjára, melynek nyomán országszerte adományboltok sokasága fog létesülni. Ezt, a nálunk ma még újnak számítóadományozási kultúrát további boltnyitásokkal készülünk széles körben elterjeszteni, népszerűsíteni.
A jelenkor nehéz gazdasági és feszült társadalmi környezetében különösen felértékelődik az intézményesített jótékonykodás szerepe. Az Adománybolt egy hiánypótló megoldás.Egyaránt szolgálja az új idők igényeit, a társadalmi érzékenység, a társadalmi felelősségvállalás növekvő szükségletét.

Budapesten a III., VII., XIII. és XVIII. kerületekben, ill. Pilisvörösváron kívánjuk elsőként modellezni a hálózat kiépítésének folyamatát, és az önkormányzatok, illetve a lakosság javára fordítani a kezdeményezés várható társadalmi hasznát.

Az intézményesített jótékonykodás gondolatiságának kiterjesztésén munkálkodó CSERITI Szociális Szövetkezetünk segíti elő az egész Magyarországot lefedő adománybolt-hálózatfelállítását.

Jövőbeni  bolthálózatként egy országos méretű rendszer kialakítása a cél, hogy annak ütemes terjeszkedésével minél több üzletben, minél több kis költségvetéssel gazdálkodó család juthasson a szükségletének megfelelő használt és új termékhez a valós érték, a mindenkori piaci árszint alatt, és ezáltal minél több tárgy, eszköz, berendezés hasznosuljon újra funkciójában, miközben egyre több hátrányos helyzetű munkavállalót foglakoztatunk.

Cseritizz! Adományháló – Behálózzuk vele az országot!

Adományháló – Behálózzuk vele az országot!

Vissza az oldal elejére

Fontos: az Adományháló egy többcélú támogatáshoz felépített rendszer, ám ebben a fejlődési  fázisában – az adományboltok életképessé tételén keresztül – még önmaga is további külső megerősítésre szorul. Az adományboltok folyamatos társadalmi befogadása a jövőben már üzleti eredményességgel is társulhat, ami a klasszikus charity shop modell elvárásainak is megfelelve lehetővé teheti az adományboltok kijelölt célterületeinek intenzív támogatását.

 

Kérjük, segítsd, támogasd, erősítsd Te is 
az Adományháló munkáját a közösségért!

Vissza az oldal elejére

cseriti-adomanybolt-erzsebet-utalvany-elfogado-hely-2 cseriti-adomanybolt-tudatos-vasarlo-utalvany-elfogado-hely

Partnereink

Média támogatónk